Könnyű banánkenyér

Nem, ez nem egy átlagos banánkenyér recept. Ez A banánkenyér recept! A tejföltől ez a tészta olyan omlós lesz, hogy szinte elolvad a szádban. Küldj le mellé egy pohár CAPPY gyümölcslevet és kész is az álomreggeli!

MIT?

 

1/4 pohár cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

3/4 pohár vaj

3 pohár cukor

3 db tojás

6 db nagyon érett banán, összetörve

1 doboz (450g) tejföl

2 teáskanál vanília kivonat

2 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál só

3 teáskanál szódabikarbóna

4 1/2 pohár finomliszt

1 pohár aprított dió (opcionális)

 

HOGYAN?

 

1.Egy kis tálban keverd össze a 1/4 pohár cukrot az 1 teáskanál fahéjjal. Szórd meg a sütőformát a fahéjas-cukros keverékkel. 

2.Egy nagy tálban keverd össze a vajat a 3 pohár cukorral. Add hozzá a tojást, a pürésített banánt, a tejfölt, a vanília kivonatot és a fahéjat. Add hozzá a sót, a szódabikarbónát és a lisztet. Keverd bele az aprított diót. Öntsd át a masszát az előkészített sütőformába.

3.Kb. 1 órát süsd légkeveréses sütőben 175 fokon, amíg a tészta már nem ragad rá a közepébe szúrt fogpiszkálóra.

 

Mit adj hozzá?

 

Hogy egy kicsit felpezsdítsd a dolgot, adj hozzá egy kis vajat és mézet, vagy egy kis lekvárt. Vigyázz, nehogy túl sokat tegyél, mert akkor túl édes lesz és...  Túl sokat tettél, nem igaz? Hát akkor most már mindegy, élvezd ki... Holnap is van nap!