
Szemem fénye keksz
A legjobb dolgok szeretettel készülnek. Egyszeru ajándék az almás keksz, az utolsó morzsáig finom!
MIT?
1 pohár barna cukor
½ pohár vaj vagy margarin
2 teáskanál Cappy Almalé
1 db tojás
1 ½ pohár finomliszt
1 teáskanál őrölt szerecsendió
½ teáskanál só
½ teáskanál szódabikarbóna
1 db közepes alma, aprítva (1 pohár)
HOGYAN?
Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra. Kend meg a sütőlapot zsiradékkal. Egy kézi mixer segítségével közepes fokozaton keverd össze a barna cukrot, a vajat, az almalevet és a tojást egy nagy edényben, amíg könnyű és krémes nem lesz. Add hozzá a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Add hozzá az almát.
Egy teáskanállal adagold a tésztát a sütőpapírra, egymástól nagyjából 5 centire.
Kb. 8-10 percig süsd, amíg meg nem barnul a teteje. Szedd le a sütőpapírról, és tedd egy sütőrácsra kihűlni. Lazán lefedve tárold.
Mit adj hozzá?
Mindenki imádja, ha valaki sütit készít neki! Légy a csapat kedvence! Lépj akcióba, és készíts egy isteni adag almás kekszet, amit azzal az almalével kínálhatsz, amit a kekszhez is hozzáadtál.