Szemem fénye keksz

A legjobb dolgok szeretettel készülnek. Egyszeru ajándék az almás keksz, az utolsó morzsáig finom!

MIT?

 

1 pohár barna cukor

½ pohár vaj vagy margarin

2 teáskanál Cappy Almalé

1 db tojás

1 ½ pohár finomliszt

1 teáskanál őrölt szerecsendió

½ teáskanál só

½ teáskanál szódabikarbóna

1 db közepes alma, aprítva (1 pohár)

 

HOGYAN?

 

Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra. Kend meg a sütőlapot zsiradékkal. Egy kézi mixer segítségével közepes fokozaton keverd össze a barna cukrot, a vajat, az almalevet és a tojást egy nagy edényben, amíg könnyű és krémes nem lesz. Add hozzá a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Add hozzá az almát.

Egy teáskanállal adagold a tésztát a sütőpapírra, egymástól nagyjából 5 centire.

Kb. 8-10 percig süsd, amíg meg nem barnul a teteje. Szedd le a sütőpapírról, és tedd egy sütőrácsra kihűlni. Lazán lefedve tárold.

 

Mit adj hozzá?

 

Mindenki imádja, ha valaki sütit készít neki! Légy a csapat kedvence! Lépj akcióba, és készíts egy isteni adag almás kekszet, amit azzal az almalével kínálhatsz, amit a kekszhez is hozzáadtál.